Вднешния забързан свят е доста трудно да организираме времето си. Повечето

...
Вднешния забързан свят е доста трудно да организираме времето си. Повечето
Коментари Харесай

Време само за себе си: Ето как да го използваме правилно

Вднешния забързан свят е много мъчно да организираме времето си. Повечето хора, заради специалностите, работата, фамилиите си или някаква друга активност, стартират да мислят, че нямат време за себе си.

Има даже случаи на такива, които може да се усещат отговорни, че са прекарали известно време сами. Общо взето, в случай че прекарвате време със себе си, това, което вършиме, е да губите опцията да бъдете по-продуктивни... или най-малко това биха споделили мнозина.

Хората са не запомнили какъв брой е значимо да спрат, да подишат, да размишляват, да обмислят обстановки и да водят диалог с вътрешното си Аз. Когато посвещаваме време на себе си, ние придобиваме изясненост, мислим по друг метод. Това неизбежно ни води до безапелационен, логически и справедлив нрав. И тъкмо той ни разрешава да решаваме проблеми и да взимаме решения по възвишен метод.

Защо би трябвало да отделяме време за себе си?
Изчистваме и освежаваме мозъка си
Точно както сънят освежава мозъка и тялото ни, неналичието на време за себе си трансформира всекидневието ни в досадна рутина. Когато позволите на мозъка си да се концентрира върху нещо друго от работа, това ви оказва помощ да придобиете вероятност, която по принцип не бихте могли.
Не можем да сме положителни с никого, в случай че преди всичко не сме със себе си
Запитайте се: „ Какво направих за себе си в последно време? “ Ако не можете бързо да намерите добър отговор, най-вероятно е, тъй като е минало доста време, откогато не сте отделяли време да се концентрирайте върху себе си. 

Ако не цените индивида в огледалото, няма да можете да го извършите и по отношение на другите. Ще свършите работата също толкоз добре или даже по-добре, в случай че употребявате времето си рационално. Така че започнете, като бъдете положителни към себе си, отделете малко време и си дайте това, от което се нуждаете.
Ще бъдем по-креативни
Творчеството не се намира в проведената и разумна част на левия ви мозък. Въпреки че за професионалиста е инстинктивно да търси досетливост там, творчеството в действителност живее в безредната, объркана и неорганизирана страна на десния ви мозък. Същото важи и за вдъхновението. Седейки ден след ден в офиса си, пробвайки се да движите нещата по проект, вашите хрумвания пресъхват в един миг. Почивката от организацията ще ви даде пространство да изследвате хаоса в десния си мозък. Удивително е какво има там.
 Да си фанатик на тематика надзор не е потребно
Една от аргументите бизнес водачите да са такива, каквито са, е способността им да провеждат и споделят, както и да ръководят. Те знаят по какъв начин да накарат нещата да се случват, по какъв начин да управляват обстановките и те да водят до резултати. 

Имат толкоз доста неща за управление, че в един миг е належащо да спрат, преди да преминат границите. Отделянето на време за себе си е превъзходен метод да се оттеглен и да се откажат от контрола, даже за час седмично.
Поддържаме връзка с това, което е в действителност значимо
Когато дефинираме себе си посредством това, което вършим, елементарно можем да изгубим визия кои сме в действителност. Отделянето на време за себе си ви разрешава да осъзнаете, че сте повече от експерт. Истината е, че в никакъв случай не знаете по кое време ще откриете какъв брой още дълбочина има във вас, за която не сте подозирали.



Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР